detox

Voel je gezonder,
vitaler en energieker.

Detox

De stofwisselingskuur, ook wel de gezondheidskuur of ontgiftingskuur of detox genoemd, helpt om je gezonder, vitaler en energieker te voelen. Door je lichaam regelmatig (minimaal 1 maal per jaar) goed te reinigen zorg je ervoor dat je alle afvalstoffen afvoert. Hierdoor maak je een ‘reset’ en zal je je beter voelen en (vage) klachten verdwijnen.

Te midden van moeilijkheid ligt de mogelijkheid.

 

De verandering die je zoekt zit altijd in jezelf.

 

Sta elke dag op en zeg tegen jezelf: ik kan het!

Wat houdt het in?

De stofwisselingskuur bestaat uit een aangepast voedingspatroon van tenminste 21 dagen in combinatie met druppels op homeopathische basis en voedingssupplementen van biologische oorsprong. Deze kuur bestaat uit 4 fasen. Iedere fase heeft een unieke opbouw waardoor de kuur een optimaal effect heeft. In de eerste fase zet je lichaam een ijkpunt in, waardoor je in de tweede fase maximaal gaat verbranden en ontgiften.

 

Deze 2e fase is de daadwerkelijke ontgifting. In fase 3 ga je weer langzaam opbouwen om in fase 4 uit te komen op je toekomstige eetpatroon. Helemaal zelf opgebouwd vanaf een nulpunt passend bij jouw lichaam. Fase 2, 3 en 4 duren minimaal 21 dagen. Deze periode is niet voor niets. Je lichaam heeft 21 dagen nodig om een nieuw patroon eigen te maken.

Waarom detoxen?

  • Geen jojo effect maar een nieuwe levensstijl aannemen;
  • Geen spierafbraak maar vetverbranding op de probleemzone;
  • Intensieve begeleiding;
  • Je ontdekt je triggers, waar kom je van aan? Welke voeding wordt bij jou niet verbrand maar opgeslagen als vet?
  • Het herstellen van de elasticiteit en verbeteren van je huid;
  • Meer energie, lekkerder in je vel, ‘thuiskomen’ in je lijf;
  • Verdwijnen van (vage) klachten en kwalen die vaak omschreven worden als ‘ermee leren leven’;
  • Normaliseren van de spijsvertering;
  • Door de eetgewoonten in onze huidige maatschappij, wordt de hypothalamus ontzettend uitgedaagd met alle gevolgen van dien. Door toegevoegde suikers, E-nummers, stress, spanning en onvoldoende beweging kan onze hypothalamus uit balans raken en de insuline regulatie verstoord raken.

Uit de praktijk

Patrick | 1972: Ik heb het gebruik van mijn MEDICIJNEN voor mijn nierfunctie mogen STOPPEN!

 

22Situatie: Mijn nierfunctie is matig tot slecht voor iemand van mijn leeftijd en ik sta dan ook onder curatele bij mijn huisarts. Dat wil zeggen dat ik regelmatig moet laten controleren of ik mij nog voldoende aan de dieetvoorschriften houd. Dit ging lange tijd redelijk goed tot ik in november 2014 flink op mijn donder kreeg van de huisarts. Door het drukke bestaan met het werk en gezin, schoot sporten er vaak bij in. Als compensatie ’beloonde’ ik mezelf te vaak met een nootje en of biertje. Dit leidde ertoe dat mijn nierfunctie een ‘all-time-low’ scoorde en ik toch echt wat moest gaan doen om verdere afname van de nierfunctie te voorkomen, met alle gevolgen van dien….

 

Oplossing: Ik ben mijn sporten flink gaan intensiveren (liep 2 halve marathons in 3 maanden) en probeerde mijn dieet beter te beheersen. Ik bleef echter toch op hetzelfde gewicht en ik voelde me ook niet heel veel energieker. In die periode was mijn vrouw begonnen aan de stofwisselingskuur waar ik niet heel veel heil in zag (ik ga wel hardlopen!!). Echter, de resultaten bij haar waren zeer positief! Ze zat snel op haar streefgewicht en kreeg een enorme energieboost! Dit heeft me doen besluiten om mijn scepsis te negeren en ook voor kuur te gaan. Hoofdzakelijk om de invloed van de detox op mijn nierfunctie te ondervinden en ook om mijn zwemband aan te pakken.

 

Resultaat: Ruim 10 kilo verdampt binnen 5 weken! De zwemband is verdwenen! Ik voel me zoveel energieker, slaap beter en loop weer net zo hard als 10 jaar geleden! Ik realiseer me dat dit klinkt als een slechte Tell sell reclame maar met het verschil dat het mij echt is overkomen! Bij de check na de kuur is mijn nierfunctie met 20% toegenomen!! Met de welgemeende complimenten van mijn huisarts, die me motiveerde vooral door te gaan met wat ik aan het doen was.

 

Toekomst: Een jaar later gebruik ik nog steeds aanvullen voedingstoffen en heb ik mijn dieet met de door de kuur verkregen inzichten aangepast.  Deze nieuwe balans heeft er toe geleid dat ik, in overleg met mijn huisarts, mijn medicijngebruik heb mogen stoppen!

Jolanda | 1963: Na 30 jaar slaap ik eindelijk weer goed!

 

ddSituatie: Ik heb mij 30 jaar niet echt lekker in mijn lijf gevoeld. Ik sliep slecht, ik had overgewicht, had geen zin meer in mijn masseerpraktijk en ik zag alles als problemen. Wegens het slecht slapen heb ik verschillende onderzoeken in het ziekenhuis gehad. Met het slaaponderzoek wordt er gekeken waardoor het slaapprobleem precies ontstaat. Helaas konden ze niks vinden.

 

Oplossing: Na een tijdje getwijfeld te hebben over de kuur en na goed overleg met mijn man, heb ik toch besloten om de kuur te gaan doen. Het is het beste besluit wat ik in 30 jaar gemaakt heb!

 

22Resultaat: Met de kuur ben ik 26 kg afgevallen. Mijn mindset staat weer positief ingesteld en ik zie meer uitdagingen dan problemen. Tijdens de kuur sliep ik na 3 dagen gelijk goed! Nu 3 maanden later is dat nog steeds zo. Ik heb een keer per ongeluk de voedingstoffen verwisseld en op verkeerde tijdsmomenten ingenomen. Dat had gelijk invloed op mijn slaap…. Voor mij geeft dit aan dat ik de voedingstoffen nodig heb om goed te slapen. Mijn te korten worden aangevuld. Ik slaap eindelijk weer goed en voel mij energiek.

 

Toekomst: Inmiddels ben ik 54 jaar oud en ik heb besloten om mijn masseerpraktijk weer nieuw leven in te blazen. Ik heb er weer genoeg energie voor en mijn passie is weer terug.

Miranda | 1972: Wat ben ik blij dat ik doorgezet heb!

 

22Situatie: Een zwaargewicht was ik niet, maar Ik kwam maar niet van die paar overtollige kilootjes af en die begonnen mij behoorlijk te storen. Verder had ik last van overgangsklachten, vermoeidheid, psoriasis en had ik slaapproblemen.

 

Oplossing: Via vrienden ben ik met de kuur in aanraking gekomen. Ik had er al eerder over gehoord maar ik dacht “dat is echt niks voor mij!” Nog nooit in mijn leven heb ik doorzettingsvermogen gehad als het gaat om sporten en gezond eten. Ik heb daarom lang nagedacht of ik de kuur wilde doen, maar wat ben ik ontzettend blij dat ik voor het eerst in mijn leven heb doorgezet!

 

Resultaat: Door de kuur ben ik 8 kilo afgevallen en ik voel me veel fitter. Mijn psoriasis is zo goed als verdwenen en dat terwijl ik al ruim 20 jaar zware hormooncrèmes smeerde. Ik ben vooral erg blij dat mijn overgangsklachten zo goed als verdwenen zijn, daar had ik echt veel last van. Mijn opvliegers zijn zo goed als weg, van minstens 10 per dag naar 1 in de paar weken. Ik zit zoveel beter in mijn vel! Het enige wat tijdens de kuur niet beter werd, was mijn slaapprobleem “maar ach….als dat nog het enige is” dacht ik. Na afronding van de kuur, ben ik alsnog veel beter gaan slapen.

 

Toekomst: Het mooie is, dat na afronding van de kuur, ik goed op gewicht blijf en ik alles waar ik trek in heb gewoon eet. Een aantal slechte gewoontes heb ik zonder moeite achter mij gelaten, zoals het drinken van veel cola. Nu ik mij veel beter voel, ben ik ook weer gaan hardlopen en zelfs dat gaat mij makkelijker af dan voor de kuur. Kortom, een aanrader voor iedereen die wil werken aan een gezondere leefstijl en de strijd met de vervelende kwalen aan wil gaan. Gewoon doen!

JA! ik ben geïnteresseerd in de kuur en ontvang graag meer informatie… klik dan hier!!!